Landelijk, regionaal en plaatselijk nieuws


Hier publiceren wij landelijk-, regionaal- en plaatselijk nieuws, gesplitst in Zinloos geweld en Zinvol gedrag, dat aansluit bij de doelstelling van de Stichting. Een publicatie staat tijdelijk op deze pagina en wordt daarna verplaatst naar het archief.
(Voor meer info klik op de bijgevoegde afbeelding.)

Zinloos geweld

Op het moment dat ik hem vast wil pakken voel ik een klap in mijn nek'

De agent die twee weken geleden in Rotterdam van achteren werd neergeslagen nadat hij een trouwstoet aan de kant had gezet, heeft in Jinek voor het eerst in het openbaar verteld over wat hem is overkomen. Hij roept getuigen op om zich te melden. De dader is nog altijd niet gepakt.

 

Politieman brengt vrouw en kinderen om het leven.

Bij een schietpartij in een woning aan de Heimerstein in Dordrecht zijn gisteren vier dodelijke slachtoffers in één gezin gevallen. (AD, 10-09-2019, blz. 3)Fietser overleden na aanrijding Rotterdam-West.

De fietser die gisteravond, op de Claes de Vrieselaan in de Rotterdamse wijk Middelland, is aangereden, is aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft een man aangehouden die ervan verdacht wordt te zijn doorgereden na het ongeluk.
(AD,14-08-2019). 


 

Zinvol gedrag

Frits

Wie heeft er dit weekend niet een diepe zucht geslaakt bij het lezen van het interview dat Anniek van den Brand in het magazine van deze krant had met radiopresentator Frits Spits? Frits, de man die zichzelf aan zijn eigen haren uit het moeras trekt nu zijn Geertje er al een jaar niet meer is.Die eerlijk en oprecht vertelt hoe het gaat, die geen mooi weer speelt. Het gaat gemiddeld, de glans is er duidelijk vanaf. Frits wil over Geertje praten,want zo blijft zij bij hem. En dus schreef hij een boek over haar, en over rouw, en over de liedjes die daar volgens hem bij passen.

Eén opmerking uit het geweldige gesprek resoneerde het hele weekend in mijn hoofd. "Dat het gewone heel speciaal wordt, dat is het mooie van elkaar houden. Daar gaat het in het dagelijks leven veel te weinig over,dat zie ik nu heel scherp". Het is een inzicht dat je misschien pas krijgt wanneer je al die gewone momenten niet meer met de ander kunt beleven. Dat speciale gewone wordt pas speciaal wanneer het onherroepelijk voorbij is.

Maar het is aan ons, de stellen die het geluk hebben nog midden in dat gewone speciale te zitten, om er vaker bij stil te staan dat a ldie gewone dingen ertoe doen. Ergens naartoe fietsen wordt speciaal met een kind voorop en achterop. Waarheen we fietsen, doet er eigenlijk niet toe. Dat stukje op de fiets, met de zoon die naar iedere koe zwaait, en de dochter die ondertussen vraagt hoe elektriciteitsmasten werken.

Of hoe Tom en ik, als de kinderen in bed liggen, met fikse tegenzin de keuken en de woonkamer opruimen. Hoe we daar altijd tegenaan hikken maar, zodra we bezig zijn, altijd terloops bijpraten en de dag doornemen.

Daar zit de waarde, maar ik ben mij daarvan niet altijd bewust. De kinderen die aan de keukentafel zitten te tekenen. Samen kletsen inde auto terwijl de achterbank een middagdutje doet. Het wordt speciaal omdat we van elkaar houden. Bedankt Frits, dat je me daarop attent hebt gemaakt. Nynke de Jong, AD, 21-10-2019, pag. 6.

 

Een burn-out is een cadeau aan jezelf

Een op de zes werknemers - dat zijn ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders - heeft last van burn-out klachten. Psychiater Bram Bakker voegde zich in begin 2018 bij dat leger. Na weken op de bank te hebben gelegen, begreep hij dat hij zelf aan de bak moest. AD, 22-10-2019, pag. 24/25
Altijd celstraf, nooit taakstraf voor belager van hulpverleners

Wie hulpverleners belaagt, krijgt straks gegarandeerd celstraf. Geweld tegen agenten, ambulancebroeders en brandweermannen kan niet meer worden afgedaan met een taakstraf of boete, bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid berichtgeving in De Telegraaf.
(NOS 14-10-2019) 


 


Terug naar boven