Algemeen Nieuws

In deze pagina komen artikelen die niet direct betrekking hebben op Zinloos – of Zinvol gedrag maar wel een bepaalde nieuwswaarde hebben. Juist artikelen die betrekking hebben op MKB krijgen extra aandacht en zullen worden geplaatst.
( Voor meer informatie klik op de afbeelding )


Belastingdienst

Ik geef aan een goed doel - mag ik mijn gift aftrekken?
Ja, dat mag als uw gift naar een ANBI (algemeen nut beogende instelling) gaat of naar een vereniging. Maar er zijn wel voorwaarden. Aan de gift bijvoorbeeld en aan de vereniging/stichting..

 

 

Het interview met radiomaker Frits Spits (71) in het AD van zaterdag 19 oktober raakte ontzettend veel lezers. Spits, echte naam: Frits Ritmeester, vertelde daarin openhartig over het verdriet na de dood van zijn vrouw Greetje, zijn grote liefde met wie hij 45 jaar was getrouwd. Het interview werd gemaakt door Anniek van den Brand (52), chef AD Magazine. Zij vertelt waarom ze de radiomaker juist nu wilde interviewen, hoe het contact met hem tot stand kwam en wat het gesprek met haar deed.Senioren zijn online kwetsbaar en te goed van vertrouwen.

Senioren zijn op internet steeds vaker doelwit van criminelen. Moesten ze vroeger vooral op hun portemonnee letten, nu is de inhoud van hun laptop, iPad of tablet een gewilde buit. Hoe beschermen zij zich tegen digitale inbrekers? Tips voor oud en jong. (AD, 17-07-2019, pag.20.)


Netwerken? Skip die borrels – zo kan het ook!

Jezelf verkopen door strak in het (mantel)pak met visitekaartjes op zak netwerkborrels af te struinen? De meesten worden daar niet bepaald gelukkig van. Laat staan als je ook nog het type bent dat liever de kat uit de boom kijkt en bij de gedachte een onbekende aan te moeten spreken al begint te hyperventileren. Herkenbaar? Dan hebben we heel goed nieuws.
 (De Volkskrant, M. Meester,16-09-2019)Politie bekeurt 15 trouwstoet deelnemers

De politie heeft vrijdag 20 september bekeuringen uitgedeeld aan deelnemers aan een trouwstoet op de Kralingse Plaslaan in Rotterdam. (Capels Dagblad, 20 september 2019)


Heeft U de begroting al rond voor volgend jaar?


De veerman en de monnik.

Een verhaal over twee broers.
Medewerker die buiten werktijd onbereikbaar is, is niet lui maar gezond.

Thuis op de bank toch nog even het appje van die collega beantwoorden of vlak voor het slapengaan je baas terug mailen. In het nieuwe cao-akkoord voor de gehandicaptenzorg zijn werknemers niet meer verplicht om buiten werktijd te reageren op apps of oproepen. Althans, voor de belletjes en berichten die van hun baas komen
Terug naar boven

 

Nieuws uit Capelle

(klik op een afbeelding voor meer info)


Samen maken we Capelle a/d IJssel

Capelle aan den IJssel

Bekijk alle initiatieven en nieuwsberichten op de website.


Kinderburgemeester N. Vermeulen beëdigd

Kinderburgemeester Naomi Vermeulen samen met burgemeester Peter Oskam, wethouder Ans Hartnagel en het Kindercollege van Capelle aan den IJssel. (foto: Frank de Roo)

Tijdens de raadsvergadering van maandag 30 september heeft burgemeester Peter Oskam het kindercollege beëdigd. Kinderburgemeester Naomi Vermeulen kreeg de ambtsketen omgehangen van voormalig kinderburgemeester Ilias Oukbih van het politieke schooljaar 2018-2019.