Regionaal nieuws

Op deze pagina vindt plaatselijk nieuws (Capelle aan den IJssel) en Regionaal Nieuws. Dit nieuws kan komen uit een landelijk - of een regionaal blad.
(Klik op een afbeelding voor meer info)Nieuws uit Capelle a/d IJsselSamen maken wij Capelle a/d IJssel.

Capelle aan den IJssel Bekijk alle initiatieven, plannen en nieuwsberichten op de website.
Gemeentelijke toolkit

Deze Toolkit is ontwikkeld om te komen tot een eenduidige uitvoeringspraktijk, duidelijke spelregels en het bijeenbrengen van de middelen die binnen de gemeente ter beschikking staan. Deze Toolkit kunt u downloaden via de gemeentelijke website.

 Capels stadscentrum en winkelcentrum de Koperwiek verder vernieuwd.

De Gemeente Capelle aan den IJssel en Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum de Koperwiek, hebben afspraken gemaakt over de volgende fasen van de vernieuwing van het winkelcentrum en het stadsplein. De Koperwiek en het Capelse centrumgebied waaronder het stadsplein worden in stappen gemoderniseerd. In het eerste kwartaal van dit jaar wordt eerst de Jumbo en directe omgeving aangepast. Daarna volgt het RET metrostation en het stadsplein. (IJssel en Lekstreek, 22-01-2020)

Werkgevers Servicepunt IJsselgemeenten, meerwaarde voor lokale bedrijven

Goed personeel is onmisbaar voor een succesvol bedrijf. Maar waar vindt u geschikte medewerkers? En wat doet uw bedrijf met Social Return of garantiebanen? Uw Werkgevers Servicepunt  (WSP) helpt u bij deze vragen en kijkt samen met u naar uw personeelsplanning voor vast, tijdelijk en flexibel personeel.
(IJssel Business Magazine, dec. 2019)

 

 

 

Nieuws uit de regio

Kantoor misschien, maar thuiswerken blijft nog de basis.

Rotterdamse bedrijven bereiden zich voor op een terugkeer naar kantoor. Dat wordt improviseren en aanpassen geblazen om aan de strikte coronaregels te voldoen. Thuiswerken blijft voorlopig de basis, zo luidt de verwachting maar het kantoorgebruik verandert voorgoed. (AD, 20-4-2020, Marcel Potters)
IJssel Business Magazine

Kijk eens op de site en download het blad met nieuws over ondernemers uit de regio. Interesse, neem een abonnement,
Nieuwe nostalgische krant tegen corona eenzaamheid.

Grafisch vormgever en uitgever Ron Baas start een bijzonder initiatief in coronatijd. Een nostalgische krant speciaal bedoeld voor Nieuwerkerkse ouderen.
(AD, 3 april 2020)Stichting seniorenvoorhanden

Onlangs hebben een aantal gepensioneerden uit Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk de stichting seniorenvoorhanden opgericht. Het idee  sluit naadloos aan op de behoefte van veel senioren, maar speelt ook in op de vraag uit de markt naar tijdelijk inzetbare ervaren en gemotiveerde mensen.
Het doel van de stichting is om bedrijven, instellingen en zzp’ers, die tijdelijk behoefte hebben aan extra menskracht in contact te brengen met senioren die niet alleen kennis en ervaring hebben met het werk dat gedaan moet worden, maar het ook leuk vinden om bij te springen en daarmee een extraatje te verdienen.

Moeder vindt nepwapen van zoon (13) prima.

mainImageIs het al ongelooflijk dat een 13-jarige jongen met een niet van echt te onderscheiden nepwapen op straat loopt. Nog gekker wordt het als agenten hem thuisbrengen en met zijn moeder hierover in gesprek willen gaan. Dit verhaal begint zaterdagmiddag als een oplettende melder de politie belt. In de wijk Rotterdam-Zevenkamp ziet ze een groepje jongeren waarvan één in de broekband een vuurwapen draagt.

 

Terug naar boven